7 nov. 2012

Pietele de Craciun Viena 2012


Pietele de Craciun Viena 2012

Viena asteapta Craciunul…iar noi te asteptam la Viena !




Pietele de Craciun din Viena, cunoscute sub numele de Christkindlmärkte, Weihnachtsmärkte sau Adventmärkte, se deschid incepand cu data de 17.11.2012 .
Aceste piete au o lunga traditie in Austria si in sezonul Craciunului pot fi intalnite in aproape toate zonele pietonale.
In afara de obiectele  traditionale de Craciun, lumanari , jucarii si decoratiuni, in pietele vieneze de Craciun veti simiti mirosul unic de migdale si castane prajite, de cartofi si friptura si nu in ultimul rand de vin fiert.
Toate acestea va vor introduce in spiritul sarbatorilor de Craciun.

Una din atractiile principale o reprezinta bradul de Craciun. Traditia spune ca bradul de Craciun este un dar din partea landurilor austriece. Anul acesta bradul va avea 32 de metri, avand o varsta de 120 de ani si este oferit de Primaria localitatii Schwarzenbach an der Pielach, landul Niederösterreich.
Bradul de Craciun va fi luminat anul acesta de 1000 de lampi cu LED, iar ceremonia apriderii instalatiei va fi la ora 17:30, in ziua de 17.11.2012.

Mai multe amanunte dar si fotografii de la deschiderea oficiala a sezonului Sarbatorilor de Iarna la Viena 2012,  le puteti gasi pe site-ul nostru : Piata de Craciun Viena 2012  .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu